NewsSte že slišali za socialno podjetništvo?

February 23, 2020

»Na mladih svet stoji« je pogosto izrečen rek, redkeje pa se vprašamo, na čem stojijo mladi. Da bi jim zagotovili trdna tla pod nogami, jih moramo podpirati na njihovi poti do zaposlitve. Ena izmed v Sloveniji manj poznanih oblik zaposlitve je socialno podjetništvo.

Zakaj bi ravno socialno podjetništvo bilo zanimivo za mlade? Poleg ustvarjanja prihodkov, avtonomije pri delu in realizacije lastnih idej omogoča spreminjanje sveta na bolje. Čeprav se sliši idealistično, primeri dobre prakse v Sloveniji in tujini kažejo, da socialna podjetja prispevajo k reševanju različnih problemov sodobne družbe. Mladi, prežeti z idejami, lahko uresničijo svoje poslanstvo in hkrati ohranijo finančno varnost.

Od idej do ustanovitve socialnega podjetja je dolga pot, na kateri mladim koristijo izkušnje drugih. STEP Inštitut je vključen v projekt Up to Youth, katerega cilj je mladim približati digitalno socialno podjetništvo. S projektnimi partnerji razvijamo orodja, ki bodo mladim koristila pri oblikovanju lastnega socialnega podjetja. Koristne vsebine, s katerimi v večini šol niso seznanjeni, bodo mladi prejeli brezplačno. Vključeni bodo v treninge, kjer bodo izkušeni trenerji z njimi delili svoje nasvete. Seveda pa tudi ostali ne bodo prikrajšani, saj bomo na Youtube kanalu delili videe uspešnih socialnih podjetnikov. Prav tako bodo koristna gradiva objavljena in prosto dostopna na spletu, zato še naprej spremljajte našo spletno stran.

Želiš vedeti več o projektu? Morda tudi v tebi vre podjetniška ideja, ki bi hkrati reševala družbeni problem?

Spremljaj nas na Instagramu: uptoyouth.eu

Več koristnih informacij najdeš na spletni strani: https://uptoyouth.eu/

CONTACTGet in touch with us.
STEP Institute is an innovative private non-profit organisation that deals with people development.
OUR LOCATIONWe are located here:
https://www.step-institute.org/wp-content/uploads/2020/01/slovenia_map_step-01-01.png
CONNECTIONS
CONTACTGet in touch with us
STEP Institute is an innovative private non-profit organisation that deals with people development.
OUR LOCATIONWhere to find us?
https://www.step-institute.org/wp-content/uploads/2020/01/slovenia_map_step-01-01.png
CONNECTIONSDon't miss

Copyright © 2020 Step Institute. Made by: Erpium

Copyright © 2020 Step institute. Made by: Erpium