NewsMednarodno srečanje INFURI partnerjev in dogodek v Apeldoornu na Nizozemskem | STEP

May 17, 2022

V začetku meseca aprila je na poklicni univerzi Wittenborg University of Applied Sciences v Apeldoornu na Nizozemskem potekalo mednarodno srečanje partnerjev projekta Infuri. Pod kratico INFURI se skriva angleško polno ime projekta, in sicer Innovation in the FURniture Industry in the era of circular economy. Namen projekta je spodbuditi mišljenje, okrepiti znanje in deliti izkušnje iz področja krožnega gospodarstva med mladimi in zaposlenimi v pohištveni indistriji.

Srečanje je potekalo v hibridnem modelu, v živo v Apeldoornu ter preko platforme TEAMS. Na samem srečanju smo partnerji določili roke za dokončanje Intelektualnega rezultata 2 (IO2), orisali smo smernice za intelektualni rezultat 3 (IO3), določili datume za naslednji multiplikacijski dogodek in projektno srečanje v Grčijiter uskladili delo na področju intelektualnega rezultata 4 (IO4) in diseminacije. STEP Inštitut je odgovoren za večdnevni izobraževalni dogodek v Sloveniji, ki je predviden za november 2022.

Intelektualni rezultat 2 , spletna učilnica v obliki MOOC (Massive online open course), ki bo na voljo preko spletne strani www.infuri.org bo nosila angleško ime  “MANAGING A FURNITURE COMPANY IN THE ERA OF CIRCULAR ECONOMY” in bo brezplačno kmalu na voljo vsem. Spletna učlnica in posamezna predavanja zagotavljajo statično in dinamično gradivo za tečaje, kot so video predavanja, branje gradiva in študije primerov. Intelektualni rezultat 3 vsebuje zbornik dobrih praks iz področja uvajnanja krožnega gospodarstva v pohištveno industrijo. Partnerji bodo izbrali in pripravili uravnotežen nabor študije primerov iz posamezne partnerske države.

Poleg samega srečanja smo izvedli tudi multiplikacijski dogodek ali bolje rečeno mednarodna konferenca, ki se ga je je bilo mogoče udeležiti tudi preko spleta. Sam dogodek je bil namenjen izobraževanju o krožnosti v pohištveni industriji ter možnost povezovanja s strokovnjaki s tega področja, VET organizacijami, malimi in srednje velikimi podjetji ter projektnimi partnerji iz šestih držav. V okviru konferenece je bil predstavljen primer dobre prakse in dejavnost podjetja Mizarstvo Ornik iz Slovenije, in sicer kot študija primera uvajanja koncepta krožnega gospodarstva in ponovne uporaba lesa v pohištveni industriji. Poudarek je bil na celotni verigi vrednosti, in sicer od pridobivanja in uporabe starega lesa, predelavo lesnih elementov, proizvodnjo dejavnost in izdelavo končnih izdelkov.

CONTACTGet in touch with us.
STEP Institute is an innovative private non-profit organisation dealing with people development.
OFFICE AND CLASSROOMSOur location:
https://www.step-institute.org/wp-content/uploads/2020/01/slovenia_map_step-01-01.png
LINKS
KONTAKTVzpostavite stik z nami.
STEP Inštitut je inovativna zasebna neprofitna organizacija, ki se ukvarja z razvojem človeških potencialov.
OUR LOCATIONKje nas najdete?
https://www.step-institute.org/wp-content/uploads/2020/01/slovenia_map_step-01-01.png
POVEZAVENe spreglejte

Copyright © 2020 Step Institute. Made by: Erpium

Copyright © 2020 Step institute. Made by: Erpium