NewsIzvedli smo MENTOR usposabljanje

April 12, 2019

V marcu smo v okviru Erasmus+ projekta ONLINE MENTOR organizirali in izvedli tridnevno usposabljanje na temo mentorstva in coachinga. Udeleženci in udeleženke so prišli iz Romunije, Bolgarije, Litve, Češke in Slovenije in so bili strokovnjaki z različnih področij: učitelji, medicinske sestre, socialni delavci, pravniki in psihologi. Nekateri med njimi so že izkušeni mentorji, spet drugi pa mladi strokovnjaki, ki so na začetku svoje karierne poti in želijo svoje prve korake narediti tudi v vlogi mentorjev.

Usposabljanje je obsegalo različne teme in vsebine: razlike med mentorstvom in coachingom, prednosti mentoriranja, proces mentoriranja, znanja, kompetence in stališča mentorja ter nediskriminacija v procesu mentoriranja. Pred usposabljanjem so morali udeleženci in udeleženke dokončati tudi module na spletni platformi MENTOR.

Za boljšo predstavo, kakšno je bilo usposabljanje, pa dodajamo povratne informacije udeleženk in udeležencev:

»Všeč mi je bilo, da smo lahko delili lastne izkušnje in dobre prakse. Področje mentorstva smo spoznavali s praktičnimi vajami. Usposabljanje je bilo zelo interaktivno, večplastno in zanimivo. V razpravah in z delom v malih skupinah smo imeli priložnost postavljati vprašanja in iskati odgovore na izzive, s katerimi se srečujemo pri delu. Ker smo bili iz številnih različnih držav, je bila dodana vrednost tudi izmenjava različnih mnenj in pogledov. Izobraževanje je bilo zelo zanimivo, zato bi ga priporočila tudi drugim medicinskim sestram, učiteljem in socialnim delavcem.«

»Usposabljanje je bilo zame zelo prijetno in tudi koristno na področju mojega dela. Cenim strpnost in pomoč pri komuniciranju v angleščini. Izvajalki sta bili strokovni, aktivnosti pa so bile primerne, motivacijske in uporabne. Pridobljene informacije in znanje pa smo lahko obogatili tudi z izkušnjami in konkretnimi primeri iz prakse.«

Pred usposabljanjem je potekal še projektni sestanek, na katerem so predstavniki in predstavnice partnerskih organizacij načrtovali nadaljnje aktivnosti v projektu MENTOR.

V naši ekipi pa se že veselimo nadaljnjih usposabljanj na lokalni ravni, ki bodo namenjena mladim učiteljem, socialnim delavcem in zdravstvenim tehnikom.

CONTACTGet in touch with us.
STEP Institute is an innovative private non-profit organisation that deals with people development.
OUR LOCATIONWe are located here:
https://www.step-institute.org/wp-content/uploads/2020/01/slovenia_map_step-01-01.png
CONNECTIONS
CONTACTGet in touch with us
STEP Institute is an innovative private non-profit organisation that deals with people development.
OUR LOCATIONWhere to find us?
https://www.step-institute.org/wp-content/uploads/2020/01/slovenia_map_step-01-01.png
CONNECTIONSDon't miss

Copyright © 2020 Step Institute. Made by: Erpium

Copyright © 2020 Step institute. Made by: Erpium